Financiële dienstverlening


Financiële dienstverlening
De financiële sector in Nederland is volop in beweging. Los van de bredere trend met betrekking tot de digitale transformatie, die in de hele zakelijke dienstverlening speelt, is er een aantal extra uitdagingen.

Hoge uitvoeringskosten
De organisatie en IT-systemen zijn door legacy vaak niet ingericht op een snel wendbare en tegen lage kosten opererende organisatie.

Regeldruk
De hoeveelheid aan regels is soms niet meer te overzien of zorgt ervoor dat de sector het gevoel krijgen “vast” zitten in een vicieuze cirkel van streven naar klantgerichtheid, wendbaarheid en lagere uitvoeringskosten versus de verplichtingen vanuit compliance en risk.

Consolidatie van aantal aanbieders
Ook in de Nederlandse verzekeringsmarkt is door de overname van Delta Lloyd, Vivat en enkele kleinere spelers de langverwachte consolidatieslag definitief begonnen. 
Verder valt op dat als neveneffect er ook consolidatieslagen plaatsvinden bij gespecialiseerde IT-leveranciers, (pensioen)consultants, bewaarbedrijven en andere dienstverleners. 

Fintech
Dat fintech van grote invloed is op de toekomst van de financiële dienstverlening, is zeker. De fintech revolutie dwingt financiële bedrijven om te vernieuwen. Zijn er over een jaar of tien nog wel banken?
'Banking is essential, banks are not', zei Bill Gates al in 1994. De vraag is dus welke rol financiële bedrijven, met name de banken en de verzekeraars, zullen spelen in de toekomst.

Onze dienstverlening
NC@W heeft een jarenlange ervaring in de financiële wereld en biedt een breed dienstenpakket om de transformatie van de sector, zowel inhoudelijk als procesmatig, te begeleiden.